OS 2018 - Snowboarder Seppe Smits haalt finale big air niet

OS 2018 - Snowboarder Seppe Smits haalt finale big air niet

Seppe Smits is er woensdag op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de big air. Onze landgenoot kon zich in de kwalificaties na twee sprongen niet bij de eerste zes van zijn reeks scharen, wat nodig was om de finale te halen. Smits, die de afgelopen dagen sukkelde met een knieblessure, strandde uiteindelijk op de vijftiende plek. Smits haalde bij zijn eerste sprong 50,00 punten, maar deed bij sprong twee iets beter met 59,25 punten. Onvoldoende echter om in de top zes te komen. De Amerikaan Redmond Gerard, op stek zes, telde 85,00 punten.

De Canadees Max Parrot, eerder op de Winterspelen goed voor het zilver op de slopestyle, won de eerste reeks met 92,50 punten. De Noorse wereldkampioen Ståle Sandbech eindigde als zevende en is uitgeschakeld. In reeks 1 verschenen zestien deelnemers aan de start.

Later woensdag werken ook Sebbe De Buck en Stef Vandeweyer in reeks 2 hun kwalificaties af.

Smits eindigde in Zuid-Korea eerder als tiende op de slopestyle. De Buck en Vandeweyer grepen in dit onderdeel naast een finaleplek.

bron: Belga