OS 2018 - Ook Sebbe De Buck en Stef Vandeweyer sneuvelen in kwalificaties big air snowboard

OS 2018 - Ook Sebbe De Buck en Stef Vandeweyer sneuvelen in kwalificaties big air snowboard

Sebbe De Buck en Stef Vandeweyer hebben zich woensdag op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang niet kunnen plaatsen voor de finale van de big air in het snowboarden. Eerder geraakte ook Seppe Smits niet door de kwalificaties. Een plek bij de eerste zes was nodig om de finale te halen, maar De Buck en Vandeweyer kwamen niet in de buurt. De 22-jarige De Buck was bij geen zijn beide sprongen succesvol en kreeg 33,50 en 30,25 punten, goed voor de achttiende en laatste plaats. De 18-jarige Vandeweyer sprong eerst naar 61,00 punten, maar stelde nadien met 29,50 punten teleur. In de eindstand werd de youngster veertiende.

De Nieuw-Zeelander Carlos Garcia Knight won reeks 2 met maar liefst 97,50 punten. De Brit Billy Morgan, op nummer zes de laagste gekwalificeerde, haalde 90,50 punten.

Met een vijftiende plaats op zestien deelnemers in reeks 1 moest eerder op de dag ook Seppe Smits (59,25 punten) kansloos een kruis maken over de finale.

Smits eindigde in Zuid-Korea eerder als tiende op de slopestyle. De Buck en Vandeweyer grepen in dit onderdeel eveneens naast een finaleplek.

bron: Belga