Oproepen voor IJslandse premier belandden bij doodgewone burger

Oproepen voor IJslandse premier belandden bij doodgewone burger

Dinsdagochtend stond de telefoon van Ingibjorg Sigurvinsdottir plots roodgloeiend. Iedereen was echter verkeerd verbonden, aangezien ze het kantoor van de premier van IJsland probeerden bereiken, in plaats van de inwoonster van een voorstad van Reykjavik.

Blijkbaar had de nachtwachter een foutje gemaakt. Hij wou de vaste lijn laten doorschakelen naar zijn mobiele telefoon, wat de gewoonte is wanneer ze hun bureau eventjes verlaten. Hij had echter per ongeluk het nummer van Sigurvinsdottir ingegeven. Bovendien vergat hij nadien de functie opnieuw uit te schakelen.

Gelukkig liep er niets ernstig mis. Het personeel in het kantoor van de premier vond dat hun dag opmerkelijk rustig begon. Al snel vonden en verhielpen ze het probleem. "Ingibjorg werkt hier niet langer", grapte Johannes Thor Skulason, een assistent van de premier aan Morgunbladid. "Ze is hartelijk bedankt voor het werk dat ze voor de staat verricht heeft. Het doet me deugd te horen dat ze het met plezier deed"

Sigurvinsdottir reageerde inderdaad positief op het voorval. "Het was geen enkel probleem. Ik ben een burger van dit land en altijd klaar om te helpen. Het maakte mijn dag zelfs goed", lachte Sigurvinsdottir, die nog toevoegde dat de overheid haar altijd mag opbellen als ze haar opnieuw nodig hebben.