Opleiding bedrijfsbeheer wordt gratis voor jongeren

Opleiding bedrijfsbeheer wordt gratis voor jongeren

Door de financiële drempel weg te nemen, wil de Vlaamse regering jongeren uit de derde graad van het secundair technisch- en beroepsonderwijs stimuleren om een ondernemerschapsopleiding te volgen, vooraleer ze een onderneming opstarten nadat ze afgestudeerd zijn. Sinds dit schooljaar is het attest bedrijfsbeheer immers niet langer verplicht om een eigen zaak op te starten.

Derde graad secundair onderwijs

Het gaat concreet om de leerlingen uit de derde graad secundair onderwijs, leerlingen uit het deeltijds onderwijs en leerlingen uit duaal leren die vrijgesteld worden van inschrijvingsgeld indien ze de opleiding rond ondernemerschap volgen.

"Jongeren die nog op school zitten, willen we stimuleren om zich goed voor te bereiden op het ondernemerschap. Daarom wakkeren we met vernieuwde eindtermen de ondernemingszin en financiële kennis aan maar zorgen we er ook voor dat jongeren gratis de opleiding bedrijfsbeheer kunnen volgen", zei Crevits.

Iedereen ondernemer

Het centrale thema van deze 28ste editie van de Open Bedrijvendag was trouwens 'Iedereen Ondernemer'. Honderden Vlaamse en Brusselse bedrijven zette gisteren naar aloude gewoonte hun deuren open voor het grote publiek. Het startmoment van de Open Bedrijvendag vond dit jaar plaats bij Van Hool in Lier, waar Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) het officiële startschot gaf. De onafhankelijke bouwer van bussen, touringcars en opleggers is het grootste industriële familiebedrijf in België en deed voor de eerste keer mee aan het evenement.