Open Dag van Europese instellingen staat in teken van Europese verkiezingen

De gebouwen van het Europees parlement, de Commisie en de Raad in Brussel openen vandaag/zaterdag opnieuw de deuren voor het grote publiek. De Open Dag van de Europese instellingen staat dit jaar in het teken van de Europese verkiezingen van eind deze maand en de toekomst van Europa. Op 9 mei viert de Europese Unie Europadag, het jaarlijkse feest van vrede en eenheid in Europa. Naar aanleiding van die feestdag kan het grote publiek een kijkje komen nemen in de Europese instellingen. Op 9 mei kunnen bezoekers in Luxemburg terecht en op 19 mei is het Europees parlement in Straatburg te bezichtigen.

Zaterdag/vandaag zijn de Europese instellingen in Brussel aan de beurt. Wie dat wil, kan de gebouwen op en rond het Schumanplein tussen 10 en 18 uur bezoeken. Geïnteresseerden kunnen er een rondleiding krijgen, of deelnemen aan allerlei activiteiten zoals debatten.

Thema van dit jaar zijn de Europese verkiezingen van 23 tot 26 mei. Alle EU-burgers kunnen dan een nieuw Europees parlement samenstellen. Het Europees parlement roept alle Europeanen ook op dat te doen. Op de website www.ikstemdezekeer.eu kan iedereen terecht voor meer informatie over de Europese stembusgang.

bron: Belga