Op zoek naar een vakantieplan? Deze bestemmingen zijn perfect voor sportivo's

Op zoek naar een vakantieplan? Deze bestemmingen zijn perfect voor sportivo's

1. Surfschool in Lacanau

De Atlantische kust heeft een heleboel geweldige surfspots. Je evenwicht leren te behouden op een plank in de oceaan is geen sinecure, maar met de hulp van een leraar heb je de basis met wat oefenen zo onder de knie. Van Biarritz tot Lacanau vind je heel wat surfscholen die stages voor elk niveau organiseren. In sommige, zoals de Biarritz Paradise surf school, kan je zelfs overnachten in een appartement. En overal zijn ook hotelletjes en campings in de buurt.

2. Multisporten met UCPA

Kajakken op zee, trail running, snowboarden… Kan je niet kiezen? Weet dan dat er verenigingen zijn die multisportvakanties aanbieden. Bij UCPA, bijvoorbeeld, kan je tijdens je vakantie zeekajakken, wandelen en klimmen in de Calanques nabij Marseille. Of wat dacht je van een mix van catamaran, fitness en windsurfen op Martinique? Of skiën en snowboarden in de Alpen! Kortom, de ideale gelegenheid om van alles wat te proeven. Voor de meeste UCPA-vakanties zijn de overnachtingen en maaltijden inbegrepen in de prijs.

3. Een boxstage in Thailand

Het zijn gouden tijden voor het boxtoerisme in Thailand. Sportkampen en boxstages voor zowel professionals als amateurs schieten als paddenstoelen uit de grond. Hotspot zijn onder andere Bankok (Sor Vorapin), Phuket (Simbi, Rawai, Tiger,…) of Pattaya (Pechsaman Gym), waar je de beginselen krijgt aangeleerd of je techniek verder kan perfectioneren. Sommigen wagen zich zelfs aan een echt ringgevecht. Al neem je dan wel het risico een doorwinterd boxer tegen het lijf te lopen die in jou een handige manier ziet om zijn statistieken in de hoogte te jagen. Een gewaarschuwd man is er twee waard!

4. Hoog en droog in de bergen

Het hooggebergte blijft voor veel mensen een ver-van-mijn-bedshow. Toch hoeft dat niet noodzakelijk zo te zijn: mits een degelijke fysieke conditie zijn veel pieken zelfs voor beginners toegankelijk. Een goede gids die de kneepjes én de risico's van het vak kent is eigenlijk de enige voorwaarde om te kunnen vertrekken! Krijg je al zin? Neem dan gewoon contact op met een van de toeristische organisaties in het desbetreffende bergdorpje. Zij kennen tal van goede gidsen. Op het internet is er ook een Explore & Share-platform waarop je voor vertrek al kunt kennismaken met je reisbegeleider.

 

5. Skiën… in België

Geen zin om ver te vertrekken en veel geld op te doen? Kies in plaats van een sportvakantie aan de andere kant van de wereld dan voor een weekendje in België. In de winter ligt er in de Oostkantons vaak een heerlijk sneeuwtapijt. Het ideale moment om te gaan langlaufen. Het is dichtbij, je kan er met het openbaar vervoer naartoe en je kan logeren in een gîte. Tijdens de week heb je het hele skigebied zelfs voor jou alleen. Lekker verloren lopen in een eindeloos sneeuwlandschap…

6. Op zeilstage in Zeeland

Heb je geen zin om aan wal te blijven? Er zijn heel wat zeilscholen die het hele jaar door zeilinitiaties aanbieden. Voor een dagje of een lang weekend, voor beginners en gevorderden. Er bestaan verschillende formules, bij nouveauxhorizons.be bijvoorbeeld. Zeilen is misschien niet even sportief als andere disciplines, maar het vergt wel een stevige dosis weerstand tegen de slaap en de zeewind. Je beloning: de magie van de kust eens uit een ander perspectief te ontdekken!

7. Yoga ontdekken

Profiteren van de zon en de weldaden van de Middellandse Zee… iemand? De Hatha Yoga school in Languedoc-Roussillon biedt een tweedaags seminarie aan in Alenya, op enkele minuutjes van het strand. Ook andere centra organiseren verblijven die helemaal in het teken staan van deze regenererende sport. En de nabijheid van het strand is mooi meegenomen om de laatste zonnestralen voor de winter op te snuiven. De herfst in het zuiden van Frankrijk heeft vaak nog mooie dagen in petto!

Door Camille Goret