Op welke lichaamsdelen kunnen we computers aanbrengen?

Op welke lichaamsdelen kunnen we computers aanbrengen?

Analisten van Vandrico schatten dat de bussines van computers die je op je lichaam draagt in 2016 6 miljard dollar zal waard zijn. Maar waar ga je die computers opzetten?

[visualizer ]

Vandrico doet aan consultancy voor bedrijven die de draagbare computers produceren. Ze houden een database bij, waarin momenteel 118 producten inzitten. Gemiddeld kost zo'n product 300 euro. Vandrico deelt de producten in per lichaamsdeel en volgens doeleinde.

[visualizer ]

Het is niet verrassend dat lifestyle de grootste categorie is. Zowat elk draagbaar computertje kan zo omschreven worden. Fitness en medische redenen op twee en drie is ook niet vreemd, aangezien de meeste early adopters altijd op zoek zijn naar manieren om hun gezondheid te verbeteren.

De categorieën die niet vaak voorkomen hebben nog de coolste producten. Voor de handen, waarvoor je maar tweee apparaten hebt, heb je de Beartek Bluetooth Gloves (foto boven). Met deze handschoenen kan je je camera en telefoon van op een afstand bedienen.

Het enige apparaat dat in de industriële categorie valt, ziet eruit alsof het uit een horrorfilm komt. Het is een masker voor lassers. Niet alleen helpt het masker de lasser te zien waar hij mee bezig is, het kan ook video's opnemen. Die video's kunnen dan gebruikt worden om andere lassers te onderwijzen.