"Oost-Aleppo is zone des doods geworden"

"Oost-Aleppo is zone des doods geworden"

Artsen Zonder Grenzen roept de Syrische regering en haar bondgenoten op om onmiddellijk op te houden met de bombardementen op de Syrische stad Aleppo. Het regent er bommen en "heel Oost-Aleppo is een zone des doods geworden", stelt de hulporganisatie in een persbericht. Op 28 september verwoestten bombardementen nog twee door Artsen Zonder Grenzen ondersteunde ziekenhuizen in het oosten van de stad, stelt de organisatie. "Dat gebeurde een paar uur voordat de Veiligheidsraad de uitvoering van resolutie 2286 over de bescherming van medische faciliteiten zou bespreken."

"De Syrische regering moet de willekeurige bombardementen stoppen. Rusland, als onmisbare politieke en militaire bondgenoot van Syrië, moet zijn verantwoordelijkheid nemen om voldoende druk uit te oefenen om dit te stoppen", zegt operationeel directeur van Artsen Zonder Grenzen Xisco Villalonga.

Volgens de medische autoriteiten in het oosten van Aleppo hebben de ziekenhuizen die nog functioneren in Aleppo meer dan 822 gewonden opgenomen, onder wie zeker 221 kinderen. De ziekenhuizen kregen ook 278 lijken binnen, waarvan 96 van kinderen.

Artsen Zonder Grenzen roept op om maandag om 17.00 uur te komen naar het Heilig-Kruisplein in Brussel, vlakbij Flagey, om te eisen dat het bombarderen van ziekenhuizen, medische personeel en patiënten stopt.

bron: Belga