Ook vandaag zestig vluchten geschrapt door staking cabinepersoneel Germanwings

Ook vandaag zestig vluchten geschrapt door staking cabinepersoneel Germanwings

Vandaag zijn opnieuw zestig vluchten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Germanwings, een dochter van Lufthansa, geschrapt door een staking van het cabinepersoneel. De 72 urenstaking duurt tot en met nieuwjaarsdag en kan gevolgen hebben voor 180 vluchten. De inzet is een hoger loon voor het personeel. Maandag, op de eerste dag van de actie, werden eveneens 60 vluchten geannuleerd. Volgens een woordvoerder zal ongeveer een zesde van de vluchten van Germanwings beïnvloed worden door de staking. "Van de 1.200 geplande vluchten zullen er tijdens de staking meer dan 1.000 vertrekken", klinkt het.

Germanwings voert ook vluchten uit voor Eurowings, een andere dochteronderneming van Lufthansa. Zo zijn ongeveer 30 van de 140 vliegtuigen van de vloot van Eurowings in handen van Germanwings.

Maandag werden vooral binnenlandse vluchten getroffen door de stakingsactie. Vooral op de luchthaven Keulen/Bonn was er hinder, maar ook in Berlijn (Tegel), Düsseldorf, München en andere steden in Duitsland werd de staking gevoeld. Dinsdag was het beeld gelijkaardig. Op de grootste luchthaven van het land, Frankfurt, was er geen hinder.

bron: Belga