Ook Pharrell Williams' liedje Happy riskeert plagiaatzaak te zijn

Ook Pharrell Williams' liedje Happy riskeert plagiaatzaak te zijn

Pharrell Williams riskeert dat ook zijn hit 'Happy' onderwerp wordt van een plagiaatzaak. Dochter Nona Gaye vindt dat Happy hetzelfde klinkt als 'Ain't That Peculiar' uit 1965 waarop haar vader Marvin Gaye te horen is.

Deze week besloot een Amerikaanse jury nog dat de hit 'Blurred Line's' van Pharrell Williams en Robin Thicke een kopie is van Marvin Gayes hit 'Got To Give It Up'. Het duo moest een schadevergoeding van 7,5 miljoen dollar (ruim 7 miljoen euro) terug betalen aan de nabestaanden. Ze gaan wel in beroep tegen deze uitspraak.

De Marvin Gaye - Pharrell Williams soap is nog niet voorbij. De familie is van mening dat ook 'Happy' gelijkenissen heeft met werk van de in 1984 doodgeschoten soulzanger. "Ik ga er geen doekjes om winden, ik vind dat 'Ain't That Peculiar' heel erg op 'Happy' lijkt," zegt Nona Gaye tegen CBS. Ze is weliswaar niet direct van plan om juridische stappen te ondernemen tegen Williams.

Marvins ex-vrouw Janis Gaye zegt dat de nabestaanden de uitspraak van deze week koesteren voordat ze een nieuwe rechtszaak aanspannen. Ook zij vindt dat Happy gelijkenissen vertoont met 'Ain't That Peculiar'.

Luister hieronder naar de twee liedjes:

https://www.youtube.com/watch?v=ZbZSe6N_BXs

https://www.youtube.com/watch?v=JaPl_mmmHnY