Ontketende Rode Duivels spelen met Estland

Ontketende Rode Duivels spelen met Estland

Na een interland tegen de aartsvijand Nederland, is Estland geen tegenstander om warm van te worden, maar toch was de wedstrijd van groter belang. Er stonden punten voor de WK-kwalificatiecampagne op het spel en de Rode Duivels moesten het publiek iets bieden na de slaapverwekkende Derby der Lage Landen.

De ploeg van bondscoach Roberto Martinez, met debutant Dendoncker in de basis, schoot dan ook als een speer uit de startblokken. Na een kwartier stonden de Belgen al 2-0 voor, na een knap voorbereid kopbaldoelpunt van Meunier en een afgeweken afstandsschot van Mertens (foto). De Rode Duivels bleven Estland bestoken en na een vlijmscherpe counter knalde Hazard de 3-0 in de bovenhoek. Geen vuiltje aan de lucht totdat de Esten op het halfuur hun eerste echte kans meteen konden verzilveren en met een 3-1-achterstand de kleedkamers in konden.

In de tweede periode leek de intensiteit even verdwenen, maar na een tiental minuten vonden de Belgen weer openingen in de Estse muur. Eerst kreeg Carrasco de 4-1 van Lukaku op een dienstblaadje aangeboden en daarna verzeilde een voorzet van Mertens via een verdedigende voet in doel voor de 5-1. Enkele minuten later was daar opnieuw Mertens, die prachtig in doel stiftte. De knotsgekke helft eindigde met de 7-1 en 8-1 van Lukaku en een invalbeurt van de bijna 40-jarige Simons.

Op hetzelfde moment speelde Griekenland thuis 1-1 gelijk tegen Bosnië-Herzegovina. Daardoor staan de Belgen nu alleen aan de leiding in groep H, met het maximum van de punten. Griekenland heeft er twee minder.