Ontdek welk land het meest geconnecteerde is ter wereld

Ontdek welk land het meest geconnecteerde is ter wereld

Denemarken is het meest geconnecteerde land volgens het rapport van de International Telecommunication Union (ITU). Denemarken wordt op de voet gevolgd door Zuid-Korea en Zweden op de jaarlijkse ranglijst.

De ranking is gebaseerd op de development index van informatietechnologie en communicatie (ICT). Deze index, die door het ITU werd berekend, classificeert landen volgens hun niveau tot toegang tot ICT en hun gebruik en vaardigheden op dat gebied. Frankrijk werd 18de, de VS staan op de 14de plaats en Duitsland 17de.

Volgens het rapport zijn er nu meer dan 3 miljard mensen online en de ICT blijft groeien in een gestaag tempo over bijna alle landen van de wereld. In 2014 groeide het gebruik van internet twee keer zo snel in ontwikkelingslanden dan in ontwikkelde landen. Het aantal internetgebruikers is verdubbeld in de ontwikkelingslanden tussen 2009 en 2014. 4.3 miljard hebben nog geen toegang tot internet en 90% daarvan woont in ontwikkelingslanden.

"ICT kan een veel betere wereld maken voor armen, met inbegrip van vrouwen, jongeren en mensen met een handicap," zei de secretaris-generaal van de ITU, Hamadoun Touré.