Ontbijtsite gaat op zoek naar spekcriticus

Ontbijtsite gaat op zoek naar spekcriticus

Extra Crispy is een Amerikaanse website die zich toelegt op alles dat te maken heeft met ontbijt. Nieuws over ontbijtgranen, recepten voor de eerste maaltijd van de dag, ideetjes voor de perfecte koffie ... Het redactioneel team van de spiksplinternieuwe site is echter nog niet voltallig. Een spekconnaisseur die met zijn scherpe pen het buikvet van een varken kan fileren ontbreekt nog.

Daarom lanceert de website een opvallende vacature. Drie maanden lang krijgt één liefhebber de kans om te filosoferen over de rol van spek in gerechten, dranken en zelfs culturen. Daarnaast verwacht het ontbijtportaal ook regelmatig een recensie van allerlei spekproducten.

Wie geïnteresseerd is in een carrière als freelance-spekcriticus moet een essay van maximaal 600 worden opstellen rond zijn of haar favoriete bacon-herinnering. Er is natuurlijk een addertje onder het gras voor Belgische spexpert: het essay moet in het Engels opgesteld zijn en de spekcriticus moet een inwoners van de Verenigde Staten zijn. Geïnteresseerde schrijvers krijgen wel tot 24 juni om hun paper in te sturen.

AFP / J. Raedle