Onderzoekscentrum voor kauwgom opent ironisch genoeg in Singapore

Onderzoekscentrum voor kauwgom opent ironisch genoeg in Singapore

Mondelez trekt maar liefst tien miljoen euro uit voor het 'Centre of Excellence for Gum and Candy' in Singapore. Het centrum zal onderzoek doen naar de verpakking en samenstelling van snoep en kauwgom.

De ironie ontgaat ook Douglas Hughes niet. "Het is enorm ironisch om het onderzoekscentrum te openen op een plek waar kauwgom niet verkocht mag worden", aldus het hoofd van het departement Onderzoek & Ontwikkeling bij Mondelez. Maar volgens Mashable onderstreepte Hughes wel dat de focus op ingenieurs, technische kennis en de ondersteuning aan de industrie maakt dat Singapore een geschikte locatie is. Bovendien heeft de voedselgigant er al een Aziatisch hoofdkwartier.

Om zijn straten schoon te houden verbood Singapore de verkoop van kauwgom in 1992. In 2004 versoepelde de stadstaat de regels om medische kauwgom, om bijvoorbeeld te stoppen met roken, toe te staan. Registratie is daarvoor noodzakelijk en wie zijn chiclet op straat deponeert mag zich nog steeds aan een strenge boete verwachten.