Onderzoek naar beenderen uit kerkhof in Vaticaan

Onderzoek naar beenderen uit kerkhof in Vaticaan

In de zoektocht naar de mysterieuze verdwijning van Emanuela Orlandi worden beenderen uit een kerkhof in het Vaticaan onderzocht. Volgens het Vaticaan is het niet zeker wanneer de resultaten bekend zijn. Orlandi was de dochter van een personeelslid van het Vaticaan, toen ze 36 jaar geleden spoorloos verdween. Het Italiaanse meisje was toen 15 jaar. Ze keerde in juni 1983 niet terug naar huis na een bezoek aan de muziekschool. Over haar verdwijning doen intussen allerlei complottheorieën de ronde.

Het Vaticaan liet onlangs de graven openen van twee adellijke vrouwen die begraven liggen op het Campo Santo dei Teutonici e dei Fiamminghi. Het ging om de graven van Sophie von Hohenlohe (gestorven in 1836) en hertogin Charlotte Friederika van Mecklenburg (gestorven in 1840). Verrassend genoeg bleken ze leeg te zijn.

Iets later werden knekelhuizen met beenderresten ontdekt op het kerkhof, waar geestelijken en edellieden begraven liggen. Het onderzoek moet nu uitwijzen of die beenderen van de adellijke vrouwen zijn of van Emanuela Orlandi. "Dit toont opnieuw de bereidwilligheid van de Heilige Stoel aan voor de familie Orlandi", zegt pauswoordvoerder Alessandro Gisotti. Beide graven kwamen in beeld na een anonieme tip.

bron: Belga