Onderzoek misbruik school Schaarbeek "Geen zeden- of geweldfeiten gepleegd op kind"

Er is geen enkel zedenfeit op geweldfeit gepleegd op een vierjarige leerlinge van een Schaarbeekse school. Dat meldt het Brusselse parket. In de slip van het kind was donderdag bloed aangetroffen, maar die bloeding blijkt het gevolg van een infectie. "Er is bijgevolg geen misdrijf vastgesteld", aldus het parket. Momenteel worden de ouders van de andere leerlingen ingelicht. De moeder was het meisje donderdag rond 15.15 uur komen halen op school en had zich om 16.00 uur opnieuw aangeboden met de melding dat ze bloed had gevonden in het slipje van het meisje. De schooldirectie had daarop de schoolverpleegster en het gemeentebestuur verwittigd en er werd beslist het meisje naar het Paul Brienziekenhuis te sturen voor een onderzoek. Daar werd een eerste onderzoek gedaan, waarna moeder en kind werden doorverwezen naar het Sint-Pietersziekenhuis. Daar brachten de artsen de politie op de hoogte.

De ouders besloten ook een klacht in te dienen en het dossier werd overgemaakt aan de politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node), terwijl ook het parket werd verwittigd. Maandag werd het kind verhoord door gespecialiseerde speurders die een videoverhoor afnamen, terwijl ook andere betrokkenen verhoord werden. Een wetsarts onderzocht ook de medische verslagen over het kind.

"Uit die elementen is gebleken dat er geen sprake is van een zedenfeit of een geweldfeit", zegt Denis Goeman, woordvoerder van het Brusselse parket. "Het kind heeft wel een infectie opgelopen die ook bloedingen kan veroorzaken. Er is bijgevolg geen misdrijf vastgesteld."

bron: Belga