Oma viert 101ste verjaardag in legertank

Oma viert 101ste verjaardag in legertank

De hoogbejaarde vrouw, die vroeger werkte als verpleegster en elf achterkleinkinderen heeft, mocht volgens de South Wales Arugs een paar meter rijden in een flinke FV432-tank, met een prijskaartje van zo'n 144.000 euro. Haar 72-jarige dochter Margaret wist dat Hilda daar al jaren van droomde.

Maar met alleen een kijkje in de tank nam de jarige geen genoegen. Op de tankschool in Usk moest en zou ze ook zelf achter het stuur zitten. Aangezien de cockpit niet erg groot is, kroop ze er alleen in. "Toen ze eenmaal zat, vroeg ze hoe ze het gevaarte moest starten", getuigt de dochter van Hilda. Dat vond de instructeur geen goed idee. "Maar eigenwijs als ze is, zette ze hem tóch aan.''

De eigenaar van de tankschool is trots dat hij Hilda - die blind is aan één oog - een mooie dag heeft kunnen bezorgen. „Het was een eer. Hilda was veruit de oudste tankchauffeur die we hebben gehad. Ze heeft onze harten veroverd." En Hilda Jackson, zij toostte met een glas sherry op het uitkomen van haar bijzondere wens.