Olga Leyers heeft dan toch geen geschiedenis geschreven. "Dit vind ik echt rot"

Olga Leyers heeft dan toch geen geschiedenis geschreven. "Dit vind ik echt rot"

Olga Leyers heeft vriend en vijand verbaasd met haar triomftocht in de populaire Vier-quiz. In haar elfde aflevering moest ze het opnemen tegen 'De zevende dag'-presentatrice Ihsane Chioua Lekhli en nieuwkomer Kris Wauters. Als ze de aflevering overleefd had, zou de jongste dochter van muzikant Jan Leyers als eerste kandidaat ooit een twaalfde keer meespelen.

Maar het mocht niet zijn. Chioua Lekhli bleek net als afgelopen donderdag de sterkste en won de aflevering. Leyers moest het in het finalespel met 328 seconden opnemen tegen Wauters (met 282 seconden). Het was uiteindelijk een vraag over Jim Carrey die de zenuwachtige kandidate genekt heeft.

"Het (de overwinning van Wauters, nvdr.) is terecht, want ik kwam er niet op. Het is wel superjammer", reageert een emotionele Leyers in de uitzending. "Ik ben teleurgesteld. Dit is echt rot."

De jongste Leyers kon haar tranen niet bedwingen, maar werd getroost door Ihsane Chioua Lekhli en het hele aanwezige publiek.

De 19-jarige rechtenstudente mag sowieso terugkeren naar de finaleweek.

Bekijk hier de finale tussen Olga en Kris Wauters.

Lees ook

Club 11

Deze kandidaten hebben elf afleveringen op hun palmares staan:

  1. Olga Leyers
  2. Bert Kruismans
  3. Annelies Rutten
  4. Freek Braeckman
  5. Lieven Verstraete
  6. Linda De Win
  7. Peter Vandermeersch
  8. Eva Brems
  9. Otto-Jan Ham
  10. Tom Waes

Gert Verhulst is momenteel nog altijd de beste speler. Hij won zijn elfde aflevering maar kon een twaalfde aflevering niet spelen, omdat de finaleweken van start gingen.