Octopus ontsnapt uit aquarium en verkiest het ruime sop

Octopus ontsnapt uit aquarium en verkiest het ruime sop

Medewerkers van het Nationaal Aquarium in Nieuw-Zeeland vermoeden dat Inky, de octopus, in het holst van de nacht uit zijn tank is kunnen glibberen omdat het deksel niet goed was afgesloten. Vervolgens moet hij zich over de vloer hebben verplaatst naar een extreem smalle, maar 50 meter lange afvoerpijp. Gelukkig voor het weekdier leidde die pijp naar de Stille Oceaan.

Octopussen staan bekend om hun ontsnappingstechnieken. Omdat de dieren geen botten hebben, kunnen ze zich door ogenschijnlijk onbegaanbare ruimtes wringen. "Ik denk niet dat Inky hier ongelukkig of eenzaam was", vertelt manager Rob Yarrel aan The Guardian. "Hij is gewoon extreem nieuwsgierig. Waarschijnlijk wou hij weten wat er zich buiten allemaal afspeelde. Dat is gewoon hoe hij in elkaar steekt." In het verblijf bevond zich naast Inky nog een andere octopus, maar die bleek minder vrijgevochten te zijn.

Het aquarium is niet actief op zoek naar een vervanging, maar als iemand een nieuw exemplaar aanbiedt, zal de inktvis met open armen ontvangen worden. "Je weet maar nooit", besluit Yarrell. "Het kan zomaar zijn dat Inky weer naar huis komt."

Foto's National Aquarium Nieuw-Zeeland