Ochtendseks in plaats van koffie? Volgens wetenschappers word je productiever van een vrijpartij

Ochtendseks in plaats van koffie? Volgens wetenschappers word je productiever van een vrijpartij

Mattress Advisor ondervroeg 1.000 mensen over hun ochtendroutine en wilde zo graag te weten komen wat hen productiever maakt. Daarbij stelden ze drie vragen: had je het gevoel dat je beter kon werken door een portie ochtendseks, hoeveel slaap zou je er voor opgeven en hoeveel gelukkiger was je in je relatie door 's ochtends te vrijen.

Kopje koffie

De proefkonijnen gaven aan dat ze 's ochtends eerst zich wasten, dan hun gsm checkten en vervolgens een kopje koffie dronken. Voor het onderzoek moesten ze dit patroon veranderen en de smartphone aan de kant leggen. In de plaats bedreven ze liefde met hun partner.

Wat bleek? 53 procent van de mannen en 45 procent van de vrouwen gaven aan dat ochtendseks hen productiever maakte. Een opmerkelijk verschil tegenover de 7 procent van de mannen en 12 procent van de vrouwen die zeiden dat ochtendseks hen net minder productief maakte.

Gezondheidsvoordelen 

Wie 's ochtends ligt te rollebollen doet het niet alleen beter op de werkvloer, je wordt er ook gezonder van. Sexperten geloven dat vrijen bijdraagt tot een beter immuunsysteem en je minder risico loopt op hart- en vaatziekten. Bovendien is het een leuke manier om stress te verminderen. Je hebt dus geen excuus meer om 's ochtends niet van bil te gaan.