Nutellaslot vliegt over de toonbank

Nutellaslot vliegt over de toonbank

Erger jij je aan huisgenoten die ongevraagd van je pot Nutella eten? Een vriend van een Duitse ingenieur kampte met het probleem, wat hem een inventieve inval gaf. Hij creëerde een slot dat ongewenste snoepers de toegang tot de bokaal ontzegt.

Daniel Schobloch kwam op het idee voor het slot, dat bestaat uit acryl en een hangslotje. "Het begon allemaal als een grap", getuigt Schobloch aan The Local. "Een vriend van me maakte zich altijd druk omdat zijn kinderen constant van zijn pot Nutella snoepten." Schobloch besloot dus zijn vakmanschap te gebruiken om zijn vriend uit de nood te helpen.

Nieuws van het slot deed al snel de ronde en plots wou iedereen er eentje. "Aangezien de vraag bleef stijgen, besloten we de sloten aan te bieden op eBay", aldus de Duitse ingenieur.  Sindsdien verkocht hij al bijna duizend sloten en is de voorraad volledig uitgeput.

Momenteel kan het slot enkel vooruitbesteld worden op eBay voor 9,99 euro. Gezien het succes maakt Schobloch plannen om zijn uitvinding binnenkort gewoon op de markt te brengen, al geeft hij toe dat het geen serieus beveiligingsapparaat is. "Acryl is eenvoudig te breken. Vaak wordt het slot gekocht als grap voor mensen die klagen dat anderen hun chocopasta stelen", zegt Schobloch.