In Noord-Korea krijg je een vak over Kim Jong-un

In Noord-Korea krijg je een vak over Kim Jong-un

De middelbare scholen in Noord-Korea hebben een nieuw vak geïntroduceerd in hun reguliere curriculum. Het gaat om de geschiedenis van de grote leider Kim Jong-un. Het vak werd erkend als officieel schoolvak door het Noord-Koreaanse Onderwijs Commité en verplicht middelbare scholen om het vak op te nemen in de leerplicht.

Het is niet de eerste keer dat er een officieel vak over de leider komt. Kim Il-sung was de eerste over wie gedoceerd werd op school. Het vak van Kim Jong-un wordt in een opleiding die drie jaar duurt gegeven en duurt in total 81 lesuren. Dat is de helft korter dan het vak over Kim Il-sung dat 160 lesuren telde.

De lessen worden gegeven op basis van informatie die beschikbaar wordt gemaakt door de Arbeiders Partij. De lessen focussen op de geboorte van Kim en zijn jonge leven.

Er moeten nog handboeken geproduceerd worden, maar er is al geweten dat ook de quotes, scripties en opdrachten die Kim aan de regerender partij en militaire eenheden gaf ook uitvoerig behandeld zullen worden. Experts zeggen dat de lessen een onderdeel zijn van de inspanningen om het vertrouwen in het regime te verstevigen door te benadrukken op zijn prestaties.