Nog steeds geen Kompany en Vermaelen op training

Nog steeds geen Kompany en Vermaelen op training

22 Rode Duivels - 19 veldspelers en 3 doelmannen - zijn deze voormiddag onder een stralende hemel verschenen op het oefenveld van het Guchkovo Sports Centre in het Russische Dedovsk, waar de Rode Duivels hun tweede training op Russische bodem afwerken. Bondscoach Roberto Martinez kan dus nog steeds niet rekenen op Vincent Kompany en Thomas Vermaelen. Zij herstellen respectievelijk van een lies- en een hamstringblessure, en werken individueel in het hotel. De tijd begint nu wel stilaan te dringen voor het ervaren verdedigersduo. Maandag spelen de Rode Duivels in Sotsji reeds hun WK-opener tegen Panama. De bondscoach heeft tot 24 uur voor de aftrap de tijd om zijn laatste selectieknoop door te hakken: als Kompany of Vermaelen niet tijdig fit raakt, blijft Laurent Ciman bij de selectie. In het andere geval wacht voor Ciman een terugkeer naar Los Angeles. De verdediger zit momenteel als 24e man bij de selectie.

De wedstrijd van maandag lijkt sowieso te vroeg te komen voor beiden en dus stijgen de speelkansen van Dedryck Boyata, die ook al in de uitwuifwedstrijd tegen Costa Rica mocht starten en eerder tegen Portugal de geblesseerde Kompany verving.

Na de training van vandaag staan Toby Alderweireld en Michy Batshuayi nog de pers te woord. Morgen reist de selectie al naar Sotsji af.

bron: Belga