Nog geen weekendplannen? Deze tips brengen heil

Nog geen weekendplannen? Deze tips brengen heil

Odegand

(15/9, Gent)

Gent Festival van Vlaanderen trapt dit weekend het nieuwe cultuurseizoen af met Odegand. Op negentien verschillende locaties in de Gentse binnenstad pik je meer dan zestig concerten mee, van klassiek tot wereldmuziek. Hop van het ene optreden naar het andere met een taxifiets of een bootje: je vindt ze in kronkelende steegjes en verborgen hoekjes, maar evengoed op de Gras- en Korenlei, waar het muziekfeest wordt afgesloten met een overdonderende licht- en vuurwerkshow.

odegand.gent

Compact Club

(15/9, Kortrijk)

Ook in de Kortrijkse Schouwburg wordt dit weekend het nieuwe cultuurseizoen feestelijk geopend, en speciaal voor die gelegenheid mogen Compact Disc Dummies het feest cureren. Er zal dans zijn, en muziek, maar ook circus, gastoptredens van vrienden en een geflipt feestje dat nu al legendarisch te noemen is. Compact Disc Dummies halen de variétéspektakels van weleer weer van onder het stof en het resultaat wordt ongetwijfeld onvergetelijk.

schouwburgkortrijk.be

C-mine drive-in movies

(14/9 - 16/9, Genk)

C-mine staat dit najaar volledig in het teken van Tim Burton en zijn films. Er is natuurlijk de bijzondere tentoonstelling ‘The World of Tim Burton', maar daarnaast valt nog heel wat te beleven. Dit weekend kan je bijvoorbeeld elke avond een van zijn films meepikken in de drive-inbioscoop. Parkeer je auto, zet de radio aan, leg je voeten op het dashboard en geniet op vrijdag van ‘Miss Peregrine's Home for Peculiar Children', op zaterdag van ‘Ed Wood' en op zondag van ‘Beetlejuice'.

c-mine.be

Leffingeleuren

(15/9 -16/9, Leffinge)

Op Leffingeleuren ontdek je ieder jaar de beste muziek van morgen. Dit jaar bestijgen onder andere Equal Idiots, Sons en Portland het podium, naast nog heel wat ander jong bloed én gevestigde waarden. Bovendien komen ook Ayco Duyster en Eppo Janssen langs en doen ze nog één keer van Duyster, het favoriete radioprogramma van heel wat muziekfans. De meest betoverende liedjes, live in een kerk en aan elkaar gepraat door Duyster: onvergetelijk.

leffingeleurenfestival.be