Nog geen weekendplannen? Deze tips brengen heil

Nog geen weekendplannen? Deze tips brengen heil

Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd

(23/6, Gent)

Foto Kati Heck

Ook zo hard meegeleefd met de Koningin Elisabethwedstrijd voor Zang? Wie het zangconcours wil herbeleven kan zaterdag terecht in de Vlaamse Opera Gent, waar de pas bekroonde laureaten schitteren in een fraaie bloemlezing van hoogtepunten uit het operarepertoire. Ze kunnen rekenen op de ondersteuning van het Symfonisch Orkest van Opera Vlaanderen met aan het hoofd de Oekraïnse dirigente Oksana Lyniv, die al meermaals te gast was in de Bayerische Staatsoper in München.

operaballet.be

Almost Summer Festival

(21-24/6, Kortrijk)

Foto R.V.

Het is bijna zomer, en in Kortrijk bouwt het kunstencentrum BUDA daar graag een feestje rond. Almost Summer is een gloednieuw festival rond dans, performance, film en theater, maar ook hybride genres als ‘fluistercinema' staan op het programma - naast natuurlijk een zomers aanbod van cokctails, hapjes en gezellige babbels in de BUDA-tuin. Mis zeker ‘Big Bears Cry Too' niet, de eerste kindervoorstelling van Miet Warlop, of het indrukwekkende ‘Evol' van Claire Croizé. Het mag, omdat het… zomer is, juist!

budakortrijk.be

Zomercinema in Lier

(23/6, Lier)

Foto R.V.

‘Lierke plezierke', het spreekwoord heeft altijd gelijk… En in het stadspark van Lier vieren ze nog tot 1 juli de zomer met een festival waar niet alleen de gezelligheidszoeker maar ook de cinefiel aan zijn trekken komt. In de tent in het park wordt elke avond een topfilm voorzien om 22u, en deze eerste avond van het festival is dat de spannende tennisthriller – jawel – ‘Borg/McEnroe', waarin de relatie en rivaliteit tussen Bjorn Borg en John McEnroe tijdens het Wimbledon toernooi van 1980 centraal staan. Hun finale werd enigszins pompeus omschreven als ‘when Ice met fire'….Via flashbacks vernemen we hoe beide spelers uitgroeiden tot de sterren van hun sport.

uitinlier.be

Alba Nova

(23 & 24/6, Bilzen)

Foto M. Novak

Wie is er bang van hedendaags klassiek? Niemand, toch? Het muziekfestival Alba Nova nodigt in het prachtige decor van de Landcommanderij Alden Biesen jong en oud uit om kennis te maken met de muziek van vroeger en nu. Er zijn historische concerten, avontuurlijke experimenten en workshops verspreid over het hele domein en alle tuinen van de Landcommanderij. Stichting Logos, Theater De Spiegel en Zonzo Compagnie bedienen in het bijzonder de jonge oortjes met spannende installaties en ontdekparcours. Grote namen als sporaan Lore Binon en cellist Benjamin Glorieux doen muziekminnende ouders watertanden. Iedereen blij!

albanovafestival.com