Nog geen weekendplannen? Deze tips brengen heil

Nog geen weekendplannen? Deze tips brengen heil

Pascale Platel - tGaT en de markt

(15?/?06, Gent)

Foto De Vieze Gasten

De laatste jaren is Pascale Platel in haar shows persoonlijker dan ooit. Voorbij de gekke fantasie die ze in haar jeugdtheatervoorstellingen op scène bracht liet ze bijvoorbeeld in haar ‘TET Talk' een licht schijnen - eerlijk en openhartig - over haar puberjaren in Gent. In een aantal onverwacht stilmakende verhalen beschreef ze hoe verschillende aanrandingen haar verdere omgang met de liefde bepaalden. Na dit relaas van haar jeugd komt ze nu terug met een even intiem portret over haar liefdesleven als volwassen vrouw. Helemaal Platel, maar toch een tikkeltje anders.

Hypersensoriel - Messmer

(15?/?06, Brussel)

Hypnose, is dat nog iets van deze tijd? Vraag het maar aan de Canadese meester-hypnotiseur Messmer. Wedden dat hij je met een vingerknip overtuigt? Hij duikt diep in je brein en peutert daar - geholpen door een snuifje technologie en virtuele realiteit - de diepste geheimen los uit je onderbewustzijn. Geloof het of niet... maar een entertainende avond wordt het alleszins.

vorstnationaal.be

Maatjeshappening

(16?/?06, Blankenberge)

Foto Toerisme Blankenberge

Ha, de verse maatjes zijn er weer! Elk jaar is het toch een beetje uitkijken naar het plechtige moment waarop we deze overheerlijke visjes - liefst vergezeld van een stevig jenevertje - boterzacht in de keel kunnen laten glijden. In Blankenberge maken ze van dat moment een huis maritiem feest, met een koor en randanimatie - en natuurlijk de visjes zelf à volonté. Ambiance!

visit-blankenberge.be

Dolfje Weerwolfje, de musical (6+)

(17?/?06, Hasselt)

Theater Elckerlyc

Altijd al vermoed dat Jan Schepens een echte weerwolf was - check ‘s mans wenkbrauwen! Maar of hij zo angstaanjagend is… In de familiemusical ‘Dolfje Weerwolfje' vertellen hij, Katja Retsin en Dorothy Wuyts het spannende maar ook een beetje schattige verhaal van Dolje, de doodgewone jongen van zeven die op een nacht puntoren krijgt en een witte staart. Dolfje is een weerwolfje geworden...wat nu?

ccha.be