Nog geen concrete aanvraag voor meeting in Flanders Expo

Nog geen concrete aanvraag voor meeting in Flanders Expo

Uitbater Artexis wil tegen maandag om 12 uur weten of de Unie van Europese Turkse Democraten een evenement in het kader van het nakende referendum wil organiseren in zijn Gentse beurshallen Flanders Expo. Dat zegt Artexis-CEO Dirk Van Roy. De Unie van Europese Turkse Democraten (UETD) toonde interesse om een evenement te organiseren in hal 8 van Flanders Expo, die ongeveer 13.000 mensen kan herbergen. Er was sprake van 19 of 26 maart, of een datum begin april.

Maar tot zondagmiddag heeft UETD geen concrete aanvraag gedaan om een evenement te organiseren. Artexis wil dat uiterlijk tegen maandagmiddag 12 uur weten, zegt CEO Dirk Van Roy. Artexis benadrukte eerder deze week dat het de vrijheid van meningsuiting en het recht op vergaderen belangrijk vindt. De exploitant gaf ook mee dat organisatoren, net zoals bij elk evenement, een veiligheidsdossier moeten opmaken en kunnen voorleggen aan politie en brandweer. Ook vroeg Artexis aan UETD een lijst met sprekers op.

Ook Van Roy nam kennis van de gebeurtenissen afgelopen nacht in Rotterdam. "Ik volg nu ook met grote verontrusting het verdere verloop", zegt Van Roy. "Wij willen activiteiten die een evenementieel gehalte hebben, maar als het zo op de spits gedreven wordt, dan moeten we ons toch beraden. Als je ziet tot wat dat in Nederland leidt, dan is het niet onze intentie om daar op één of andere manier toe bij te dragen."

bron: Belga