Nog een hele week zacht en regenachtig

Nog een hele week zacht en regenachtig

Deze namiddag krijgen we eerst veel wolken, met aanvankelijk nog wat lokale regen of een paar buien. Die neerslag trekt snel noordwaarts weg, en wordt gevolgd door droog weer met hoge sluierwolken. De maxima schommelen tussen de 8 graden in de Hoge Ardennen en tot 13 graden nabij de Franse grens. Er staat een matige zuiden- tot zuidoostenwind. Dat meldt het KMI. Vanavond en in het begin van de nacht krijgen we nog steeds hogere wolkenvelden. Later neemt hoofdzakelijk over het westen de bewolking verder toe met regen. Elders is het wisselend bewolkt met in het oosten vooral hoge sluierwolken. De minima schommelen van 4 graden over het oosten tot 9 graden in het westen.

Het weekend begint overal zwaarbewolkt, met vanaf het westen en het zuidwesten langzaamaan ook perioden van regen of buien in het centrum en het oosten. Het is zacht met maxima van 8 tot 13 graden. Morgennacht krijgen we nog buien, maar geleidelijk wordt het vanaf de kust overwegend droog met meer opklaringen. De minima liggen tussen 2 graden in de Hoge Ardennen en 6 graden aan zee. Zondag is het eerst droog en deels bewolkt, maar het wordt al snel zwaarbewolkt en vanaf ongeveer de middag gaat het vanaf de Franse grens regenen of wordt het buiig. De maxima schommelen tussen 5 graden in de Hoge Venen, rond 8 of 9 graden in het centrum en 10 graden in de Kempen.

Het regent eerst nog, maandagochtend, en op de hoogten kan soms smeltende sneeuw vallen. In de namiddag wordt het wisselvallig met opklaringen en buien, eventueel met een donderslag. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige westenwind die op het einde van de namiddag geleidelijk afneemt. Dinsdag verplaatsen de buien (soms nog winters op de hoogten) zich langzaam naar het oosten. Daarna wordt het droog vanaf de kust, maar nog vaak bewolkt. De temperaturen veranderen weinig. Van woensdag tot vrijdag bepalen regenzones regelmatig het weer. Met maxima van 9 tot 12 graden is het zacht voor de tijd van het jaar.

bron: Belga