Nieuwe trend #aftersexselfie verovert Twitter en Instagram

Nieuwe trend #aftersexselfie verovert Twitter en Instagram

Ah selfies ... we schijnen er niet genoeg van te kunnen krijgen de laatste tijd. De recente #nomakeupselfie-campagne waarmee  vrouwen gevraagd werden om foto's van hun gezichten te plaatsen zonder make-up voor het goede doel leverde meer dan £ 8.000.000 for Cancer Research UK.

Het leidde tot nog meer selfie hashtags, zoals #manupandmakeup selfies, waar mannen hun selfie moesten plaatsen terwijl ze make-up droegen voor goede doelen en zelfs #cockinasock was in de naam van het goede doel.

Maar de nieuwste selfie trend heeft absoluut niets te maken met het goede doel. In plaats daarvan vraagt #aftersexselfie  dat mensen een foto op social media plaatsen na de daad. Waarom? Omdat het kan.

Uiteraard zijn honderden mensen nu aan boord gesprongen en in plaats van het voeren van intieme gesprekken na de seks of gezellig knuffelen, grijpen koppeltjes nu zo snel mogelijk naar hun smartphone om een selfie te maken.

De gelukkige koppels liggen met hun voldaan gezicht op bed en willen gewoon hun geluk delen met de rest van Instagram of hun volgers op twitter. Of ze willen hen allemaal jaloers maken, dat kan natuurlijk ook. En het zijn niet alleen koppels die deze trend volgen. Voor de professionele player is het de manier bij uitstek om zijn laatste pick-up te delen met de rest van de wereld.

Beroemdheden houden van de selfiecultuur. David Cameron en Barack Obama hebben het ook al niet kunnen nalaten om te pronken met hun meest intieme momenten bij het grote publiek. Het is geen wonder dus dat de fans hun idolen gaan na-apen. Het enige dat de meeste mensen wel uit het oog verliezen, is dat een aftersexselfie van Ri-Ri of Miley veel interessanter is dan een aftersexselfie van pakweg Patrick Peeters.

Gelukkig zijn er nog mensen die inzien dat deze trend belachelijk is: