Nieuwe borden verwelkomen weggebruikers in Vlaanderen

Nieuwe borden verwelkomen weggebruikers in Vlaanderen

Vlaanderen plaatst dit jaar op veertien locaties langs de Vlaamse snelwegen borden om weggebruikers te verwelkomen. Het gaat om grote borden met daarop een verwelkoming in vier talen (Nederlands, Frans, Duits en Engels) en een halve leeuwenkop. "Met de campagne 'Welkom in Vlaanderen' willen we weggebruikers op een warme manier welkom heten in onze regio en op de Vlaamse wegen", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. De nieuwe borden komen op veertien plaatsen vlakbij de gewestgrenzen. Bedoeling van de borden is simpel: de weggebruikers in vier talen welkom heten in Vlaanderen.

Het gaat om grote borden van 3 meter op 3,35 meter. Om de verkeersveiligheid niet in het gedrang te brengen, staat er bewust weinig tekst op. "Het aantal woorden is beperkt, zodat de bestuurder niet afgeleid wordt", klinkt het.

Onder de tekst staan ook pictogrammen die verwijzen naar enkele Vlaamse troeven: gastronomie, sport en kunst & cultuur. Om de Vlaamse identiteit nog meer in de verf te zetten, is ook een halve leeuwenkop in het bord geïntegreerd.

"Vlaanderen is een warme en gastvrije regio", zegt Weyts. "Met deze installatie willen we dat ook uitstralen naar buitenlandse bezoekers. Onze regio is internationaal gekend voor onze gastronomie, onze wielerklassiekers en ook onze Vlaamse Meesters maken furore tot ver buiten de landsgrenzen."

De nieuwe borden kosten 330.000 euro.

bron: Belga