Nieuwe BMW is rijdend laboratorium

Nieuwe BMW is rijdend laboratorium

BMW heeft de nieuwe BMW 7 voorgesteld. De wagen bulkt van de technologische snufjes, met een sleutel die bijna een volwaardige smartphone is.

De BMW 7 is het meest luxueuze paradepaardje van BMW. Uiterlijk is er niet veel veranderd aan de auto, maar binnenin des te meer. Naar goede gewoonte gebruiken autofabrikanten hun luxewagens om de nieuwste snufjes uit te proberen. Sommige tools duiken later dan ook op in andere modellen.

Sleutel

De sleutel van de nieuwe BMW 7 heeft een touchscreen dat je net als een smartphone ontgrendelt door te swipen. Het enige dat het hebbeding - dat optioneel is - niet kan, is bellen. Je kan de auto van buitenaf laten voorverwarmen, je kan gegevens raadplegen vanop afstand en je kan de auto zelfs automatisch laten parkeren met de sleutel als afstandsbediening terwijl je zelf op de stoep staat. De BMW 7 is daarmee de eerste wagen die volledig automatisch kan parkeren. Automatisch rijden is zelfs mogelijk, maar enkel in de file en zolang de bestuurder één hand aan het stuur houdt.

Ook opmerkelijk: sommige handelingen kan je met simpele handbewegingen in de lucht uitvoeren. Met een draaibeweging van de vinger kan je het volume regelen, en door je hand naar links of rechts te zwaaien kan je telefoonoproepen aannemen of weigeren.

De luxewagen verschijnt deze herfst in de showrooms en zal minstens 80.000 euro kosten, al betaal je voor de meeste snufjes uiteraard meer.