Nieuw soort stopcontact maakt komaf met opladers

Nieuw soort stopcontact maakt komaf met opladers

Opladers domineren ons leven. We hebben ze nodig voor allerlei apparaten waarvan we denken dat we ze altijd nodig hebben. Opladers zijn bovendien niet handig om mee te nemen. Ze zijn dik, groot en passen eigenlijk in geen enkele tas. De SnapPower Charger is een ingenieus apparaatje dat ervoor zorgt dat je nooit meer met opladers hoeft te zeulen.

De SnapPower Charger is een apparaat dat voorzien is van een ingebouwde USB-poort. Je schuift het ding over je stopcontact en plugt de kabel van je telefoon of tablet rechtstreeks in de USB-poort. Het is zo eenvoudig en briljant dat we ons afvragen waarom niemand eerder op dat idee kwam.

De SnapPower vervangt de reguliere afdekplaat op een typisch stopcontact, maar blokkeert beide sockets niet, wat betekent dat je het stopcontact nog gewoon kan gebruiken zoals voorheen.

"Het was ons doel om iets te maken dat gemakkelijk te gebruiken is en de oplader iets uit het verleden maakt," zei Sean Watkins, een medeoprichter van SnapPower aan Huffington Post.

Het idee van een stopcontact met USB-poort is niet helemaal niet, maar de SnapPower Charger is wel aanzienlijk eenvoudiger te gebruiken dan andere voorbeelden. Dat wordt ook duidelijk wanneer je naar de Kickstarter-campagne gaat kijken. Al ruim 10.000 mensen hebben het project gesteund dat nog tot 15 mei loopt.

Wie nu 16 dollar investeert in het project, krijgt in augustus een SnapPower Charger toegestuurd.