Niet verliezen, dat is de opdracht van Club Brugge en Lokeren vanavond in de Europa League

Niet verliezen, dat is de opdracht van Club Brugge en Lokeren vanavond in de Europa League

"We mogen niet verliezen." De opdracht van Club Brugge en Lokeren in de Europa League vanavond is duidelijk. Club Brugge trapt om 19:00u het cruciale duel tegen FC Kopenhagen af en Lokeren ontvangt om 21:05u het Turkse Trabzonspor. Tegelijkertijd gaat Standard Luik op bezoek bij Sevilla.

"Als we verliezen, mogen we de kwalificatie vergeten," weet Michel Preud'homme, trainer van Club Brugge. "Dus de opdracht is duidelijk." Club speelde op de vorige speeldag in eigen huis tegen de Denen en ontsnapte met een 1-1 gelijkspel. Kopenhagen was niet noodzakelijk beter, maar maakte een wereldgoal in de laatste minuten van de wedstrijd. Gelukkig wist Vazquez het tij nog te keren met een eveneens fantastisch doelpunt. Dankzij het gelijkspel staat Club Brugge met 5 punten op de tweede plaats in de groep. Torino staat op kop met 7 punten en Kopenhagen volgt Club op de hielen met 4 punten. Preud'homme gaat er dus van uit dat de onderlinge confrontatie het verschil zal maken.

Ook Timmy Simons wist aan Het Nieuwsblad te vertellen dat het een bijzondere wedstrijd is. Niet alleen de kwalificatie hangt af van vanavond maar het is voor de kapitein  zijn 300ste wedstrijd voor blauwzwart, een bijzondere mijlpaal. Simons blikte in Het Nieuwsblad terug op zijn vroegere periode bij Brugge. "Vroeger zat ik er veel korter op. Ik ben nu een veel kalmere aanvoerder en dat is goed, want iedereen heeft recht op een mindere dag." Voor de 38-jarige aanvoerder beginnen de jaren als profvoetballer wel te wegen. "Ik speel nooit pijnvrij. Rug, knie, enkels, alles doet pijn, maar dat is normaal als je drie wedstrijden per week speelt."

In groep L is het voor Lokeren ook do or die. "We moeten winnen om onze kansen gaaf te houden voor de volgende ronde," weet trainer Peter Maes. "Als je topsporter bent, is het elke week van moeten dus in dat opzicht is het niet anders dan in de competitie. We hebben ginder laten zien dat we de evenknie waren van Trabzonspor dus als we genoeg creatief zijn, kunnen we de Turken pijn doen." Lokeren zal dat moeten doen zonder sterkhouder Hans Van Aken. "We trachten zijn afwezigheid op te vangen met het collectief."

Om 21:05u speelt ook Standard Luik een moeilijke uitwedstrijd tegen Sevilla. Vorige speeldag hielden de Luikenaars de kampioen van vorig jaar nog op een 0-0 gelijkspel, maar in Sevilla zal het nog moeilijker zijn. Jelle Van Damme beseft dat, maar blijft strijdlustig. "We moeten respect hebben voor Sevilla, maar dat mag maar duren tot het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter. Daarna is het een match zoals een andere. Als we er staan, gaan we zeker kansen krijgen. Het is natuurlijk een moeilijke match, maar dat zijn soms de makkelijkste om te spelen."