Neymar noemt late strafschop voor ManU "een schande"

Neymar noemt late strafschop voor ManU "een schande"

Neymar moest gisterenavond vanaf de zijlijn in het Parc des Princes toekijken hoe PSG in extremis uit de Champions League werd geknikkerd door Manchester United. Achteraf haalde de Braziliaanse vedette stevig uit naar de spelleiding, die ManU diep in de extra tijd na tussenkomst van de VAR een strafschop toekende wegens handspel van Kimpembe. "Het is een schande", schreef de duurste voetballer ter wereld, out met een voetblessure, op sociale media. "Vier mannen die niets van voetbal kennen, kijken voor een tv naar een herhaling in slow motion. Wat kan hij (Kimpembe) nu doen met zijn hand als zijn rug gedraaid is?"

Scheidsrechter Skomina besloot na het bekijken van videobeelden de bal op de stip te leggen nadat Kimpembe een schot van Dalot tegen de arm kreeg. Marcus Rashford liet de kans niet liggen en trapte Manchester United in de 94e minuut met de 1-3 naar de kwartfinales van de Champions League.

PSG-coach Thomas Tüchel had (uiteraard) ook moeite met de beslissing van Skomina. "Je moet met veel rekening houden alvorens je zo'n beslissing neemt. Voor mij was het fifty-fifty. Wat het nog zwaarder maakt, is het gevoel dat het schot niet op doel gericht was. Dat je daar een penalty voor krijgt, dat is niet logisch."

bron: Belga