Netflix gaat film maken over chimpansee van Michael Jackson

Netflix gaat film maken over chimpansee van Michael Jackson

Bubbles ging mee op tour, droeg luiers en werd meegezeuld naar de opnamesessies. Maar het dier werd in de vroege jaren 2000 een agressief volwassen mannetje, wat normaal is voor die soort. Bubbles werd dan in een dierenasiel geplaatst.

De film moet een zogenaamde stop-motion worden en krijgt de naam 'Bubbles'. Het script is geschreven door Isaac Adamson en haalde de top van de 2015 Black List, een jaarlijkse rangschikking van gerespecteerde scenario's.

18 miljoen euro

Netflix bood het grootste bedrag en kreeg de rechten. De som bedroeg volgens het Amerikaanse online magazine Deadline maar liefst 20 miljoen dollar of zo'n 18 miljoen euro.

Taika Waititi en Mark Gufaston zullen de co-regisseurs zijn. De stop-motion techniek is volgens hen een voordeel, omdat er anders controverse zou kunnen ontstaan rond het feit dat een acteur Michael Jackson moet vertolken. Zo kreeg Joseph Fiennes, die de popster speelt in de Britse komediereeks 'Urban Myths', een heleboel kritiek. Jacksons familie noemde zijn manier van acteren "beschamend".

"De meeste mensen weten dat ik een grote fan ben van Michael Jackson, het belangrijkste voor mij is dan ook om iets respectvols te maken. Ik ben niet geïnteresseerd in het realiseren van een filmbiografie, maar wel in het vertellen van een verhaal dat fantasie en feiten combineert. Het gaat over een dier dat de wereld probeert te begrijpen", zegt Waititi. Wanneer de film zal worden uitgebracht, is nog niet bekend.