Neil Patrick Harris twijfelt of hij nog eens Oscars zou willen presenteren

Neil Patrick Harris twijfelt of hij nog eens Oscars zou willen presenteren

Al was de 87ste Oscar uitreiking eentje waar de media zeer kritisch over was, zijn de kijkers dat allerminst over presentator Neil Patrick Harris. De meerderheid van de kijkers wil Harris volgend jaar laten terugkeren als gastheer. Maar of Harris hier happig op is, is nog maar de vraag.

Ik weet niet of mijn familie en mijn ziel het nog een keer aan zullen kunnen," zei de 41-jarige acteur in een interview met The Huffington Post. "Je moet de avond zien als een beest. Het was leuk om alles in handen te hebben, maar voor de hoeveelheid tijd dat het gekost heeft en de - begrijpelijke - eigenwijze reacties achteraf, weet ik niet of het zo'n heerlijke balans is om elk jaar te doen."

Enkel gehuld in een witte onderbroek kwam de steracteur van 'How I Met Your Mother' op het podium tijdens de belangrijkste avond voor filmprijzen in Amerika. Naar eigen zeggen is hij niet obsessief geweest naar het bijhouden van reacties. "Maar het was wel interessant om te zien wat mensen dachten. Voor iemand die het niet gewoon is de show te kijken is het moeilijk om te beseffen hoeveel tijd er is ingestoken. En dat geldt bij alles. Elke grap wordt ingeoefend. De formulering, plaatsing, en soms moeten we een grap zelfs schrappen. Ik zeg niet dat alles wat ik zei absoluut de beste keuze was, maar het is een award-show, en je moet 14 acts gevuld krijgen en meer dan 20 Oscars uitreiken. Mijn taak was om de onderwerpen zo licht en specifiek mogelijk over de genomineerde films te laten gaan. En als mensen kritisch zijn dan neem ik dat aan. Het is dan ook een reusachtig groot platform waar elk foutje wordt afgestraft."

Achteraf slaakte Harris een zucht van opluchting. "Ik was blij dat we er doorheen waren. Ik had het gevoel dat het publiek in het Dolby Theater van de avond genoot. Vooraf vertelden ze mij dat hoe voller de ruimte wordt, je meer en meer beseft dat viervijfde van het publiek er als verliezer uitkomt. Hoe verder je in de uitreiking geraakt, hoe minder enthousiast ze worden. Maar ik voelde juist het tegenovergestelde. Hoe langer de show werd, hoe meer het publiek genoot, daar word ik dus gelukkig van."