Negen maanden gevorderd voor uitbaatster kinderhotel Cococinelle

Negen maanden gevorderd voor uitbaatster kinderhotel Cococinelle

De openbare aanklager heeft vandaag op de Kortrijkse rechtbank negen maanden cel met probatie-uitstel gevorderd voor D.S., de uitbaatster van kinderhotel Cococinelle in Waregem. Hij spreekt van een "schrikbewind" in de crèche. De onthaalmoeder, 'Tante Co', staat in Kortrijk terecht voor mensonterende behandelingen en slagen aan een twintigtal kindjes. Een kleuter zou ook bedreigd zijn, nadat het slagen aan andere kindjes had gezien, om niets te vertellen aan haar ouders. Die ouders stellen zich burgerlijke partij. Naast hen vragen nog een ander koppel en Kind & Gezin een schadevergoeding.

Het onderzoek naar de feiten kwam op gang nadat een kleuter begin 2016 zaken vertelde aan haar ouders. Haar vertelsels insinueerden seksuele feiten. Die werden nooit bewezen, maar de bal ging aan het rollen. De afgelopen vijf jaar passeerden 14 kinderverzorgster in de opvang. De ex-werkneemsters werden ondervraagd en stelden zorgwekkende praktijken aan de kaak.

"Er was een schrikbewind", sprak de procureur. "Met de oudere kinderen deed beklaagde het goed, maar met de jongere kindjes was er wel een probleem." Kinderen die beten moesten in zeep bijten, moeilijke eters werden hardhandig gevoederd, slechte slapers werden aan een matras vastgebonden... "Ik zou mijn kind ook niet naar uw opvang sturen."

Volgens het parket zijn de onterende behandeling en de slagen bewezen. De uitbaatster liet zich al begeleiden. Die begeleiding kan ook verder zijn nut bewijzen, stelt de procureur. Hij stelt probatievoorwaarden voor.

bron: Belga