Natte donderdag met tussendoor opklaringen

Vanochtend trekt een actieve regenzone over het centrum en het oosten van het land richting Duitsland. Die wordt overdag gevolgd door onstabiele lucht waarin zich vooral na de middag regelmatig buien ontwikkelen, al krijgen we tussendoor ook opklaringen. Er staat een matige tot vrij krachtige en later vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind met rukwinden tot 80 kilometer per uur of zelfs wat meer tijdens de buien. De maxima liggen tussen 6 of 7 graden in de Hoge Venen en 10 of 11 graden in Laag-België, meldt het KMI. 's Avonds krijgen we tussen de buien door tijdelijk meer droge perioden. Een nieuwe buienzone trekt later in de nacht van noordwest naar zuidoost over het land. In de Hoge Venen worden dat winterse buien. De minima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 5 of 6 graden in Vlaanderen.

Vanochtend verwachten we in het centrum en het zuidoosten van het land nog af en toe buien of wat regen. Na de middag wordt het droger in de noordwestelijke landshelft en beperken de buien zich stilaan tot uiterste zuidoosten. Er komen tijdelijk meer opklaringen die echter naar de avond toe plaats maken voor nieuwe wolkenvelden vanaf de kust. De maxima liggen tussen 6 graden in de Ardennen en 10 of 11 graden in Vlaanderen.

Zaterdag wordt het wisselvallig met veel bewolking. Vooral in het centrum en het zuiden van het land verwachten we vrij veel regen en buien. De maxima liggen tussen 7 en 11 graden, met kans op rukwinden van 50 tot 60 kilometer per uur en in het zuiden zelfs tijdelijk van 70 tot 80 kilometer per uur.

Zondagvoormiddag trekt opnieuw een regenzone over ons land, met mogelijk veel neerslag in de buurt van de Franse grens. 's Namiddags gaat de regen over in buien. Geleidelijk krijgen we meer opklaringen en neemt de buienactiviteit af. De maxima liggen tussen 5 en 8 graden.

bron: Belga