Nationale betoging: "Vakbonden en oppositie zaaien angst door leugens te verspreiden" (Michel)

Nationale betoging: "Vakbonden en oppositie zaaien angst door leugens te verspreiden" (Michel)

Premier Charles Michel (MR) verwijt de vakbonden en de oppositie dat ze "leugens" en "fake news" verspreiden over de pensioenhervormingen van de regering. "We gaan meer inspanningen doen om onze hervorming beter aan de mensen uit te leggen", zei Charles Michel deze ochtend aan de VRT. Eerder op de ochtend haalde ook pensioenminister Daniel Bacquelaine uit naar de organisatoren van de pensioenbetoging. Bacquelaine sprak van een "desinformatie-campagne die erop gericht is mensen te bedriegen" over de federale pensioenmaatregelen. Premier Michel deelt die kritiek. Volgens Michel worden er veel leugens verspreid over de pensioenhervorming. "Ik gebruik hier heel duidelijk het woord leugens", zegt Michel.

"Sommige vakbonden en politieke partijen uit de oppositie proberen angst te zaaien door leugens te verspreiden. Dat moeten we tegengaan. De regering zal meer inspanningen leveren om de bevolking uit te leggen wat we beslist hebben, zodat de mensen niet meer ongerust zijn."

"We hervormen onze economie, maar een sterke economie is niet ons einddoel", aldus Michel. "Het is een instrument voor meer sociale cohesie. De hervormingen zorgen voor de zekerheid dat we niet naar een algemene verarming gaan."

Volgens Michel zijn de gevolgen van de hervormingen ook al duidelijk: "Sinds het begin van deze legislatuur zijn er 170.000 extra jobs gecreëerd", zegt Michel. "We hebben een taxshift die voor meer koopkracht zorgt en we hebben de sociale enveloppe verhoogd. Om de pensioenen betaalbaar te houden, nemen wij onze verantwoordelijkheid op."

bron: Belga