Nasa zoekt astronauten die naar Mars willen

Nasa zoekt astronauten die naar Mars willen

"We zijn op zoek naar de komende marsgeneratie die nieuwe hoogten moet bereiken en ons zal helpen met het realiseren van ons doel: voet op de rode planeet te zetten", laat het instituut weten. Een ruimtereis naar Mars is volgens Nasa duidelijk geen science fiction meer. Of de astronauten echt voet op Mars kunnen zetten, blijft nog afwachten. Het is nog steeds een heel eind vliegen: ongeveer 56 miljoen kilometer.

Kandidaten kunnen zich vanaf 14 december aanmelden. Op papier lijken de jobvoorwaarden niet al te strikt. Je moet in het bezit zijn van een bachelordiploma in technologie, (ingenieurs)wetenschappen of wiskunde. Daarnaast moet je minstens drie jaar professionele ervaring hebben en slagen voor een fysieke test. Ook wordt er verwacht dat je 1.000 uren vliegervaring hebt.

Een struikelblok is wel dat je Amerikaan moet zijn. Maar aangezien Nasa de nieuwe astronauten pas zal kiezen in 2017 heb je nog even de tijd om het burgerschap te halen.

Want to #BeAnAstronaut, but not sure you're qualified? We've debunked a few myths for you: https://t.co/FV9QG7xuUF pic.twitter.com/ivqdZe1VNZ

— NASA (@NASA) 4 november 2015