NASA ontkent einde van de wereld in september

NASA ontkent einde van de wereld in september

Er zou een enorme asteroïde op ramkoers liggen met de Aarde en ze is groot genoeg om een einde te maken aan de mensheid. Dat is de radicale claim van een online community van bijbelse theoretici die zeggen dat tussen 22 en 28 september het leven zoals wij het kennen, weggevaagd zal worden. Ondanks hun gebrek aan referenties en geloofwaardigheid, is de theorie populair geworden. Zo populair dat NASA zich gedwongen voelde om de theorie tegen te spreken en af te doen als onzin.

"NASA heeft geen weet van een asteroïde of komeet die momenteel op ramkoers zou liggen met onze planeet. De kans op een grote botsing lijkt dus vrij klein," zei een woordvoerder van NASA. "In feit kunnen we zo goed als zeker zeggen dat er geen grote blok ruimtepuin op de Aarde zal inslaan in de komende 100 jaar.

Volgens de theoretici zijn de regeringen van 's werelds meest toonaangevende landen al op de hoogte van de situatie. Ze geloven dat de informatie geheim gehouden wordt zodat er geen massale paniek ontstaat.

De zelfverklaarde profeet Rev Efrain Rodriguez kreeg de oorspronkelijke voorspelling van God zelf te horen. Volgens de boodschap zou de asteroïde inslaan in de buurt van Puerto Rico met een reeks aardbevingen en tsunami's als gevolg. Daardoor zal de oostkust van de Verenigde Staten, Mexico, Midden-en Zuid-Amerika volledig verwoest worden.

Volgens de profeet moet NASA een waarschuwing geven zodat mensen zich kunnen redden en wegtrekken uit gebieden die rechtstreeks getroffen worden.

Mocht de profeet toch gelijk krijgen, kunnen we altijd een team van olieboorders naar de asteroïde sturen om een gat te boren en haar op te blazen met een kernbom...