Nafi Thiam beslist vanavond of ze zal hoogspringen

Nafi Thiam beslist vanavond of ze zal hoogspringen

Nafissatou Thiam moet mogelijk forfait geven voor het hoogspringen op de Internationale atletiekmeeting van Luik, die vanavond doorgaat. De olympisch en wereldkampioene werd vrijdag gebeten door een insect, met als gevolg een lichte infectie en zwelling aan de linkerenkel. Dat melden Le Soir en Het Laatste Nieuws. Thiam zet af met haar linkervoet bij het hoogspringen. Roger Lespagnard, de coach van de Sportvrouw van het Jaar, bevestigt dat een beslissing over haar deelname op het laatste moment zal genomen worden. "Ze zal zich opwarmen. Maar ze mag zich niet blesseren. Nafi heeft al sinds zaterdag niet meer getraind. Maandag kon ze niet normaal lopen door de ontsteking. Het is jammer, want ze is in vorm en ze wou iets neerzetten, een sprong over zeker 2m00."

"Ze heeft al meermaals een insectenbeet gehad, maar nu was de reactie wel hevig. Ze mag niet de middelen innemen die iedereen inneemt, we moeten letten op het antidopingreglement", besloot Lespagnard.

De meeting in het stadion van Naimette-Xhovémont was de laatste afspraak van Thiam voor het EK in Berlijn, waar ze op 9 en 10 augustus in actie komt.

bron: Belga