N-VA'er Jan Hofkens stapt op als Vlaams parlementslid

N-VA'er Jan Hofkens stapt op als Vlaams parlementslid

N-VA'er Jan Hofkens verlaat het Vlaams Parlement. Hij wil zich opnieuw volop concentreren op zijn advocatenpraktijk, meldt de partij. Antwerps districtsvoorzitter Paul Cordy zal het vrijgekomen zitje innemen. Aangezien Hofkens zelf opstapt, maakt hij geen kans op een ontslagvergoeding. Hofkens kreeg zijn advocatenjob en zijn parlementair mandaat naar eigen zeggen steeds moeilijker gecombineerd. "Een keuze drong zich op. Ik heb de voorbije zomer de afweging gemaakt en hoe graag ik mijn job als parlementslid ook deed, ik heb ervoor geopteerd mij opnieuw volop te concentreren op mijn advocatenpraktijk", zegt hij.

Bij de start van het nieuwe parlementaire jaar zal Paul Cordy de eed afleggen als zijn vervanger. Cordy is actief in de Vlaamse Beweging, onder meer als regisseur van het Vlaams Nationaal Zangfeest. Hij is licentiaat geschiedenis en kandidaat in de rechten en in de wijsbegeerte. In het parlement wil hij zich vooral toeleggen op het arbeidsmarktbeleid en het werk in de commissie voor Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering en Stedenbeleid.

Eigenlijk kwam Dave Van Oosterwyck als eerste in aanmerking, maar hij besliste om kabinetschef te blijven van Antwerps OCMW-voorzitter Fons Duchateau.

Fractieleider Matthias Diependaele bedankt Hofkens voor het geleverde werk. "Als specialist arbeidsrecht heeft hij zijn gelijke niet in het Vlaams parlement. Maar tegelijk respecteer en apprecieer ik de keuze die Jan heeft gemaakt", klinkt het nog.

bron: Belga