Museum voor Mexicaans eten opent in Los Angeles

Museum voor Mexicaans eten opent in Los Angeles

Zou je een jaar lang elke dag taco's, burrito's of enchilada's kunnen eten? Dat moet je eens een tripje naar Los Angeles overwegen. In de Amerikaanse stad gaat in het begin van 2019 een museum open dat volledig in het teken staat van de Mexicaanse keuken. Het complex zal La Plaza Cucina heten en 230 vierkante meter groot zijn. Daarin is er plaats voorzien voor heel wat evenementen die de culinaire cultuur van het land in de kijker stellen.

Onderwerp van de les is chorizo

Zo zullen er uiteraard tentoonstellingen over de smakelijke tradities georganiseerd worden. Daarnaast is er ruimte voorzien voor kookcursussen. Het doel is om bekende chefs uit de Verenigde Staten en Mexico uit te nodigen om over een specifiek onderdeel les te geven. Zo staan er al een cursussen rond chorizo en de sterke drank mezcal op de planning. IN het complex zullen bezoekers ook een winkel vinden waarin ze boeken en moeilijk te vinden ingrediënten zullen aantreffen.

"La Cocina zal een plek zijn waar de culinaire kunsten van Mexico vieren aan de hand van tentoonstellingen, kooklessen, lezingen, festivals en nog zo veel meer", legt eigenaar John Echeveste uit aan The Hollywood Reporter. "Chefs zullen er de geheimen van hun ambacht kunnen delen met fans van de Mexicaanse keuken."