Mourinho heeft met Eric Bailly eerste transfer beet

Mourinho heeft met Eric Bailly eerste transfer beet

Eric Bailly is de eerste aanwinst voor Manchester United in het José Mourinho-tijdperk. Dat maakte de club vanmiddag op zijn website bekend. De 22-jarige Ivoriaan komt over van het Spaanse Villarreal en tekende op Old Trafford een contract voor vier seizoenen, met een optie voor twee extra jaren. "Spelen voor Manchester United is een droom die uitkomt", reageert Bailly op de clubwebsite. "Werken met Mourinho zal me helpen om me te ontwikkelen als voetballer. Ik kijk ernaar uit om mijn ploegmaats te ontmoeten en een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen."

José Mourinho, sinds eind mei de coach van de ploeg van Rode Duivel Marouane Fellaini en Adnan Januzaj, is verheugd dat Bailly voor ManU heeft gekozen. "Eric is een jonge verdediger met veel talent", aldus 'The Special One'. "Hij heeft het potentieel om een van de beste spelers ter wereld te worden. Eric heeft de goede beslissing genomen om naar Manchester United te komen."

United zou om en bij de veertig miljoen euro hebben neergeteld voor de Ivoriaanse international. Bailly moet nu wel nog aan een werkvergunning geraken om in Engeland te mogen voetballen.

Bailly speelde sinds januari 2015 bij Villarreal, waarmee hij het afgelopen seizoen op de vierde plaats in de Primera Division eindigde. Daarvoor verdedigde hij de kleuren van Espanyol.

bron: Belga