Morgen opklaringen, bewolking en kans op lichte regen

Deze namiddag valt er nog veel regen, ten zuiden van Samber en Maas tijdelijk smeltende sneeuw of sneeuw die geleidelijk overgaat in regen. De wind wakkert aan en wordt aan zee zeer krachtig of tijdelijk stormachtig met rukwinden tot 85 kilometer per uur. 's Nachts wordt het rustiger en droog bij minima van 0 tot 3 graden. Voor morgen voorspelt het KMI opklaringen en zwaarbewolkte perioden met kans op wat lokale regen bij maxima rond 11 graden. Morgen begint de dag droog met opklaringen en wolkenvelden. In de Ardennen is het eerst grijs met laaghangende bewolking of mist. In de loop van de namiddag wordt het zwaarbewolkt vanaf het zuidoosten en kan er bij tussenpozen wat lichte regen vallen, aan zee pas tegen de avond. De maxima liggen tussen 7 of 8 graden in Hoog-België en lokaal 13 graden in de Kempen. De wind waait matig uit zuidoostelijke richtingen.

Morgenavond kan er nog wat regen vallen in het westen van het land. In de nacht naar donderdag wordt het overal droog bij minima tussen 3 graden in de Oostkantons en 8 graden in Vlaanderen en matige wind.

Donderdag opklaringen en zwaarbewolkte perioden met kans op wat lokale regen. Maxima rond 11 graden. Vrijdag tijdelijk regen, later droog vanaf de kust. In het weekend droog en overwegend zonnig met maxima rond 12 of 13 graden.

bron: Belga