Mooie maandagnamiddag met af en toe opklaringen

Mooie maandagnamiddag met af en toe opklaringen

Het blijft deze namiddag bewolkt met af en toe brede opklaringen, bij aangename temperaturen rond 8 graden. Vanavond blijft het eerst droog, vanaf middernacht bereikt een regenzone ons land vanaf de kust. De temperaturen dalen tot net onder het vriespunt in de Ardennen en tot 2 à 4 graden elders. Dat meldt het KMI, dat ook waarschuwt voor CO-vergiftiging. Morgen trekt een regenzone over ons land, bij maxima tussen 3 en 7 graden. Morgenavond wordt het opnieuw droog vanaf het westen, in het oosten van het land blijft er de hele avond en nacht neerslag vallen, mogelijk met een winters karakter. De temperaturen dalen tot rond het vriespunt.

Vanaf woensdag wordt het gevoelig frisser, met temperaturen tussen -1 graad op de Hoge Venen en 2 graden in het centrum van het land. Het is meestal zwaarbewolkt, met mogelijk lichte winterse neerslag in het oosten en het centrum. 's Nachts dalen de temperaturen overal tot onder het vriespunt.

Donderdag begint de dag opnieuw zwaarbewolkt, maar vanuit het oosten komen er meer en meer opklaringen. Het blijft wel fris, met temperaturen tot hooguit 2 graden in het centrum van het land. Na opnieuw een koude nacht krijgen we vrijdag vrij zonnig weer, bij maxima tussen 2 en 4 graden. Vrijdagnacht krijgen we algemene nachtvorst.

Het weekend wordt opnieuw een tikkeltje warmer, met maxima tussen 4 en 7 graden. De nachten blijven wel koud, met overal temperaturen onder het vriespunt. Zaterdag krijgen we geleidelijk meer bewolking, maar blijft het overwegend droog. Zondag wordt een zonnige dag, met overdag temperaturen tot 6 graden.

bron: Belga