Mondmaskers blijven verplicht in Brusselse Nieuwstraat, voetgangerszone en Unesco-zone

Mondmaskers blijven verplicht in Brusselse Nieuwstraat, voetgangerszone en Unesco-zone

Het op zak hebben van een mondmasker is in het hele Brusselse gewest verplicht, ook in de zones waar vanaf 1 oktober geen mondmasker meer gedragen moet worden. De mondmaskerplicht blijft in de negentien Brusselse gemeenten weliswaar wel gelden op de drukke plaatsen, zoals in de winkelstraten en rond scholen. De stad Brussel heeft meerdere van die zones.

Zones:

In winkelstraten zoals de Nieuwstraat, de Vlaamsesteenweg, de Stalingradlaan, de Blaesstraat en de Hoogstraat moeten shoppers hun mondmasker aanhouden. Dat is ook zo voor bezoekers van de kaaien rond het Sint-Katelijneplein en de Vismarkt. In de voetgangerszone van De Brouckère tot Anneessens en de zijstraten van de autovrije zone blijft de mondmaskerplicht eveneens gelden. De aansluitende Unesco-zone met de Grote Markt en al haar zijstraten die uitlopen naar Manneken Pis of het Albertinaplein gelden ook nog als gebied waar het mondmasker dragen verplicht is.

In de zone rond Louiza blijft de mondmaskerplicht gelden op het Stefaniaplein en een deel van de Waterloolaan, alsook op de Baljuwstraat. Tenslotte vallen ook de Wandstraat en zijn zijstraten en de Maria-Christinastraat in deelgemeente Laken nog onder de mondmaskerplicht.

Meest gelezen
 1. 2940139.jpg-r_1920_1080-f_jpg-q_x-xxyxx

  Een selectie fantastische films die je nu maandag 15 augustus in de bioscoop kan gaan bekijken

 2. Belgaimage-28989598

  Italië richt «romantische zones» in waar het «verplicht» is om iemand te kussen

 3. Belgaimage-4321359

  Zuidpoolexpeditie Belgica 125 jaar later digitaal in kaart gebracht

 4. Belgaimage-38588570

  «Net als Narnia»: Deze 12 eeuwenoude bomen maken kans om de Britse boom van het jaar te worden

 5. Zomerse_Wereldgerechten_Collage

  Deze drie Noord-Amerikaanse gerechten brengen de zomer in huis