Moeskroen en recidivist Diedhiou vangen ook in hoger beroep bot

Moeskroen en recidivist Diedhiou vangen ook in hoger beroep bot

Moeskroen-verdediger Christophe Diedhiou blijft vier speeldagen geschorst. De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bevestigde vandaag de sanctie die de Senegalees ook al in eerste aanleg kreeg. Dat betekent dat ook de 4.000 euro boete niet gewijzigd werd. De schorsing gaat in vanaf 3 augustus, waardoor Moeskroen niet op Diedhiou kan rekenen in de thuiswedstrijden tegen Club Brugge (5 augustus), Antwerp (11 augustus) en Eupen (25 augustus) en de verplaatsing naar Anderlecht (17 augustus).

De dertigjarige Senegalees houdt de zware sanctie over aan zijn rode kaart van afgelopen weekend op de eerste speeldag in de Jupiler Pro League. De verdediger van Moeskroen pakte zaterdag op het veld van Oostende (2-1) uit met een slag in het gezicht van Indy Boonen. Scheidsrechter Wesley Alen toonde Diedhiou eerst de gele kaart, maar veranderde de kleur na tussenkomst van de videoref in rood.

Vorig seizoen sloeg de Senegalese verdediger op speeldag 7 in het gezicht van Julien De Sart (Zulte Waregem). Dat leverde hem toen twee speeldagen schorsing en een boete van 600 euro op.

bron: Belga