Moeder gaat viraal nadat ze het indrukwekkende gewicht van haar pasgeboren baby deelt (video)

Moeder gaat viraal nadat ze het indrukwekkende gewicht van haar pasgeboren baby deelt (video)
Foto Unsplash

Het begon allemaal toen TikTokster @tawnee117 haar gebruikers vroeg om "de zwaarste baby" te tonen. Erika Weber reageerde op de video dat haar zoon meer dan vijf kilo woog bij zijn geboorte. "Hij werd naar huis gestuurd met kleren voor een drie maanden oude baby", vertelt ze op de populaire sociale media-app. De TikTok ging meteen viraal.

@erikasilenceweber

#stitch with @tawnee117 #greenscreen #mommy #baby #babyboy #fyp #bigbaby @keewee67

♬ original sound - Erika Silence Weber

Keizersnede

In het filmpje legt Erika uit dat haar echo na 37 weken zwangerschap aangaf dat haar zoon reeds meer dan drie kilo woog. "Op aanraden van de dokter planden we een keizersnede." De dag voor haar geplande operatie werden haar weeën gestimuleerd met behulp van medicijnen. Toch ging de arts verder met de voorziene keizersnede. "Dat raadde hij ten zeerste aan", vertelt de moeder.

"Mijn zoon kwam naar huis in kledij voor een baby van nul tot drie maanden oud. Nu is hij zes maanden oud en draagt hij kleding voor een kind van 18 maanden", aldus de TikTokster.

Hilarische reacties

De video is sindsdien meer dan acht miljoen keer bekeken. Duizenden mensen reageerden geamuseerd over de grootte van het kind. Sommige reacties suggereerden dat het gewicht van het kind betekende dat hij oud genoeg was om belastingen te betalen. Anderen beweerden dan weer dat de grote van het kind een plaats garandeerde bij de NBA, de meest prestigieuze basketbalcompetitie ter wereld.